quote
صفحه نخست » جوتیار » مزایای کشاورزی هوشمند نسبت به کشاورزی سنتی
اشتراک گذاری مطلب:
مزایای کشاورزی هوشمند نسبت به کشاورزی سنتی

مزایای کشاورزی هوشمند نسبت به کشاورزی سنتی

اصطلاح کشاورزی هوشمند به استفاده از فناوری هایی مانند اینترنت اشیاء، حسگرها، سیستم‌های مکان‌یابی، ربات‌ها و هوش مصنوعی در مزرعه اشاره دارد. هدف نهایی افزایش کیفیت و کمیت محصولات در عین بهینه سازی نیروی انسانی مورد استفاده است.

نمونه هایی از فناوری های مورد استفاده در کشاورزی هوشمند عبارتند از:

  • آبیاری دقیق و تغذیه دقیق گیاه
  • مدیریت و کنترل آب و هوا در گلخانه‌ها
  • حسگرها – برای خاک، آب، نور، رطوبت، برای مدیریت دما
  • پلتفرم‌های نرم افزاری
  • سیستم‌های مکان یابیGPS، ماهواره و غیره
  • سیستم‌های ارتباطی، مبتنی بر اتصال تلفن همراه
  • ربات‌ها
  • پلتفرم‌های تجزیه و تحلیل و بهینه‌سازی

ارتباط بین همه این فناوری‌ها اینترنت اشیا است. مکانیزمی برای اتصال بین حسگرها و ماشین‌ها است که در نتیجه سیستم پیچیده‌ای ایجاد می‌شود که مزرعه را بر اساس داده‌های دریافتی مدیریت می‌کند. به لطف این سیستم، کشاورزان می‌توانند فرآیندهای مزارع خود را نظارت کنند و تصمیمات استراتژیک را از راه دور – از تبلت، تلفن یا سایر دستگاه های تلفن همراه خود، بدون حضور در مزارع باز، در گلخانه، باغ، تاکستان و غیره اتخاذ کنند.


نتیجه این فرآیند کشاورزی هوشمند خودکار، دقت بالا و کنترل 24 ساعته است که در نهایت منجر به صرفه‌جویی قابل‌توجه در تمام منابع کلیدی مورد استفاده – آب، انرژی، کودها، زمان صرف شده توسط افراد استراتژیک، زمان صرف شده توسط منابع انسانی با کیفیت پایین‌تر می‌شود.

هوشمند بر سنتی 77

 

مزایای کشاورزی هوشمند

بهبود کارایی
با کشاورزی هوشمند، کشاورزان می توانند بهتر از منابع خود استفاده کنند. این منجر به یک سیستم کارآمدتر با ضایعات کمتر و فرآیندهای کارآمدتر می شود.

کاهش هزینه ها
کشاورزی هوشمند همچنین می تواند هزینه ها را کاهش دهد، زیرا ضایعات کمتری در سیستم وجود دارد و از نهاده های کمتری (مانند کود و آفت کش ها) نسبت به روش های کشاورزی سنتی استفاده می کند.

● افزایش تولید
کشاورزی هوشمند به دلیل بهبود کیفیت محصول، سلامت خاک، کیفیت آب و ایمنی مزرعه (که به معنای صرف زمان کمتر برای مقابله با آفات است) امکان افزایش بازده برداشت را فراهم می کند. این به افزایش سود دهی مزرعه در طول زمان کمک می کند و اطمینان حاصل می کند که محصولات در زمان های مناسب کاشته می شوند تا قبل از برداشت برای فروش یا مصرف، به پتانسیل کامل خود برسند.

کشاورزی هوشمند

● انتشار گازهای گلخانه ای کمتر
مزارع هوشمند اغلب از منابع انرژی پایدارتری مانند پنل های خورشیدی یا توربین های بادی به جای سوخت های فسیلی استفاده می کنند. سوخت هایی مانند بنزین یا گازوئیل برای تراکتورها و کامیون هایی که در فصول کاشت و برداشت در این مزارع استفاده می شود (که به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای کمک می کند).

● کاهش مصرف آب
مزارع هوشمند نسبت به مزارع سنتی آب کمتری مصرف می کنند زیرا برای رشد موفق محصولات به آبیاری یا کودهای شیمیایی و آفت کش ها نیاز ندارند. این به معنای آلودگی کمتر رواناب به رودخانه‌ها، نهرها و دریاچه‌ها هنگام بارندگی در زمین‌هایی است که در آن‌ها مواد شیمیایی به شدت در سال‌های گذشته استفاده شده است.

● کاهش استفاده از سموم دفع آفات و کودهای شیمیایی
در روند هوشمندسازی کشاورزی با توجه به بکارگیری متناسب سموم و کودها برحسب نیاز بخش های مختلف مزرعه لذا مصرف بی رویه سموم دفع آفات به میزان زیادی کاهش می یابد.

مدیریت از راه دور
پیاده سازی کشاورزی هوشمند با توجه به استفاده از فناوری های نوین مانند اینترنت اشیا و… امکان مدیریت و اجرای عملیات از راه دور را فراهم می کند بر همین اساس در هوشمندسازی روند آبیاری مزارع و باغات با استفاده از نصب عملگرهای مختلف و کنترل آنها از راه دور امکان کنترل و مدیریت از راه دور آبیاری فراهم می گردد.. مدیریت از راه دور با استفاده از فناوری های هوشمند، شفافیت و نظارت بر محصول را به صورت لحظه ای (REAL TIME) امکان پذیر می کند و تولید را بهبود می بخشد.

چه فرآیندهایی در مزرعه با استفاده از کشاورزی هوشمند انجام می شود؟

• جمع آوری داده‌ها:
حسگرهای نصب شده در تمام مکان های حیاتی مزرعه، داده های مربوط به خاک، هوا و غیره را جمع آوری و انتقال می دهند
کشاورزی هوشمند روش جدیدی از کشاورزی است که از فناوری برای کمک به کشاورزان استفاده می کند. کشاورزی هوشمند به شما کمک می کند
• تشخیص
داده های جمع آوری شده توسط سیستم تجزیه و تحلیل می شود و نتیجه گیری در مورد وضعیت شی یا فرآیند نظارت شده انجام و مشکلات احتمالی شناسایی می شوند.

2