quote
صفحه نخست » جوتیار » متغیرهای موثر در میزان برداشت محصولات کشاورزی
اشتراک گذاری مطلب:
متغیرهای موثر در میزان برداشت محصولات کشاورزی

متغیرهای موثر در میزان برداشت محصولات کشاورزی

 

اتخاذ بهترین شیوه های مدیریت محصول، بهره وری محصول را بهبود می بخشد و می تواند به بازده ی بیشتر یا بهبود کیفیت کمک کند. متغیرهای موثر در میزان برداشت محصولات کشاورزی وجود دارد که مدیریت زراعی مجموعه ای از اقدامات کشاورزی است که برای بهبود رشد، توسعه و عملکرد محصولات کشاورزی انجام می شود.

این کار با آماده سازی بستر بذر، کاشت بذر و نگهداری محصول آغاز می شود و با برداشت محصول؛ ذخیره سازی و بازاریابی به پایان می رسد.

 زمان و ترتیب اجرای کشاورزی به عوامل متعددی مانند محصولات زمستانی یا بهاره بستگی دارد..

میزان برداشت از محصولات کشاورزی تحت شرایط مختلف به متغیرهای متعددی بستگی دارد که شامل شرایط آب و هوایی، نوع خاک، نوع محصول، روش های کشاورزی و مدیریت منابع آب است.

iot in agriculture

در زیر به برخی از این متغیرها و تاثیرات آنها بر برداشت محصولات کشاورزی اشاره می شود:

آماده سازی بستر بذر

آماده سازی بستر بذر اولین قدم برای بهبود رشد و نمو محصول است و برای مزارع و اطمینان از عملکرد موفق محصول، ضروری است. بستر بذر ایده آل، یکنواخت و عاری از علف هرز است و رطوبت خاک کافی در نزدیکی سطح زمین دارد.
یکی از متداول‌ترین روش‌ها برای آماده‌سازی بستر بذر، خاک‌ورزی است که شامل استفاده از ابزار و تجهیزات مختلف برای شکستن خاک و ایجاد بستر آماده برای کاشت است. با این کار کل عمق شخم برگردانده می شود و مقادیر زیادی از مواد آلی خاک در معرض اکسیداسیون قرار می گیرد.


در صورت کاهش یا عدم خاک‌ورزی، کربن در خاک تجمیع می شود و در نهایت می‌تواند به سلامت خاک و بهبود عملکرد محصول در دراز مدت تاثیر منفی بگذارد.
خاک ورزی به شکستن خاک فشرده کمک می کند، نفوذ ریشه ها را آسان تر می کند و امکان جذب بهتر آب و مواد مغذی را فراهم می کند.


در صورت تماس خوب بذر با خاک، جوانه زنی بذر بهبود می یابد در حالی که، سفت بودن بیش از حد خاک، قرار دادن دانه در زمین را دشوار می کند.

seedbed preparation

خاک ورزی به شکستن خاک فشرده کمک می کند،نفوذ ریشه ها را آسان تر می کند و امکان جذب بهتر آب و مواد مغذی را فراهم می کند.

در صورت تماس خوب بذر با خاک،جوانه زنی بذر بهبود می یابد در حالی که، سفت بودن بیش از حد خاک،قراردادن دانه در زمین را دشوار می کند.

شرایط آب و هوایی

کشاورزان برای پرورش غذای ما به آب و هوای خوب متکی هستند – باران زیاد می تواند منجر به پوسیدگی گیاهان شود و بارندگی ناکافی رشد محصولات کشاورزی و تغذیه حیوانات را دشوار می کند.

باد بیش از حد می تواند کاشت را دشوار کند و دمای یخبندان می تواند رشد گیاه را متوقف کند.

agro weather 1

کوددهی

کوددهی ممکن است جزء مهمی از مدیریت محصول باشد. قبل از افزودن کود به هر محصولی، خاک ها باید از نظر مواد مغذی موجود در گیاه آزمایش شوند. افزودن کودهای مناسب که از تجزیه و تحلیل خاک و یا گیاه تعیین می شود، می تواند نیازهای غذایی محصول کاشته شده را تضمین کند.

مقدار کود، نوع (فله آمیخته یا مخلوط)، اشکال (گاز، جامدات خشک یا مایع)، زمان و روش مصرف (پخش، قرار دادن عمیق، قطره چکان، محلول پاشی، شروع، پس از رویش، ردیف، نوار و نرخ متغیر)، همه توسط عوامل مختلفی از جمله نوع محصول و کود، خاک و شرایط آب و هوایی تعیین می شوند.

محصولات کشت قبل و کودهای دامی گذشته نیز بر نیازهای غذایی گیاه تأثیر می گذارد. بنابراین، کاربردهای کود در گذشته باید همیشه در تعیین نیازهای محصول لحاظ شود.

آبیاری

آبیاری یکی دیگر از عوامل حیاتی برای تولید محصول است که بر عملکرد و کیفیت محصول نهایی، به ویژه در منطقه دیم تأثیر می گذارد.

آبیاری بیش از حد منجر به شستشوی مواد مغذی به آب های زیرزمینی و یا هدر رفتن آب و فرسایش خاک از طریق رواناب سطحی می شود. این تلفات باعث کاهش راندمان کودها به ویژه نیتروژن خواهد شد.

قبل از کاشت هر محصولی، اطلاعاتی در مورد نیاز آبی و مراحل حیاتی رشد آن محصول به دست آورید و سپس بازده سیستم آبیاری را برای برنامه ریزی آبیاری تعیین کنید.

در صورت امکان، از سیستم‌های آبیاری استفاده کنید که راندمان مصرف آب را بهبود می‌بخشند، مانند آبپاش‌های میکرو، آبپاش‌های کم ارتفاع و قطره‌ای (بازده 85 تا 95 درصد)، یا مرکز پیوت‌های فشار پایین و پرفشار (بازده 75 تا 90 درصد).

1685369564952

 به طور کلی سیستم آبیاری غرقابی نسبت به سایر روش ها کارایی کمتری (20 تا 50 درصد) دارد. علاوه بر این، در صورت امکان، آبیاری خود را در اوایل صبح یا اواخر عصر برنامه ریزی کنید تا از هدر رفتن آب از طریق تبخیر جلوگیری شود.

در اینجا ما می خواهیم یک سامانه کاربردی را به شما معرفی کنیم که تا حدود زیاد می توان در این بحث به شما کمک کند.

مدیریت آفات

مدیریت آفات یکی دیگر از جنبه های مهم مدیریت محصول است. آفت کش ها می توانند ابزار قدرتمندی برای کنترل آفات در اکثر محصولات زراعی باشند، عمدتاً اگر به درستی بر اساس گونه های آفت خاص استفاده شوند.

علاوه بر این، شیوه‌های مدیریت یکپارچه آفات IPM می‌تواند گزینه‌ای اقتصادی را برای پرورش دهندگان فراهم کند که ایمن‌تر و اغلب برای منابع انسانی و طبیعی مفیدتر است. رویکرد IPM شامل روش‌های کنترل آفات مکانیکی، بیولوژیکی و شیمیایی (آفت‌کش‌های برچسب‌دار) است.

استفاده مکرر از یک ماده فعال در یک قطعه زمین، صرف نظر از نام محصول، باعث ایجاد مقاومت آفات در طول زمان می شود. این باعث می شود که این ماده شیمیایی در طول زمان کمتر مفید یا حتی بی فایده باشد.

بنابراین، برای جلوگیری از ایجاد مقاومت در بین آفات، استفاده از آفت‌کش‌ها را محدود کنید و محصولاتی را از کلاس‌های شیمیایی مختلف انتخاب کنید، یا روش‌های عملی متفاوتی داشته باشید.

بهتر است برای جلوگیری از ایجاد مقاومت آفات در برابر آفت کش ها، برخی اقدامات فرهنگی (تناوب زراعی، محصولات همراه) و کنترل های بیولوژیکی (شکارچیان، پارازیتوئیدها) را شامل شود.

به طور کلی، سیستم های کشت متنوع تمایل به کاهش احتمال شکست گسترده محصول و فشار آفات را دارند و در عین حال کیفیت خاک و عملکرد محصول را بهبود می بخشند.

همچنین محصول باید به طور منظم برای هر گونه نیاز خاص مانند کمبود مواد مغذی، شیوع آفات و غیره در طول فصل رشد تحت نظارت قرار گیرد.

به طور کلی، برای افزایش بازدهی محصولات کشاورزی تحت شرایط مختلف، باید با توجه به شرایط محیطی و مراقبت های مناسب از نظر مدیریت منابع آب و استفاده از روش های کشاورزی نوین اقدام کرد تا شاهد افزایش میزان برداشت محصولات با کیفیت کشاورزی باشیم

سامانه جوتیار با ارائه دادن بخش های مختلف از جمله گزارش هواشناسی در سطح مزرعه، برآورد مقدار نیتروژن و نیاز آبی محصول،سم پاشی و محلول پاشی و … امکان مدیریت مزراع در همه مراحل کشت تا برداشت به کاربر داده است.