
سمپاشی و محلول پاشی هوایی با پهپاد
سمپاشی و محلولپاشی هوایی با پهپاد یکی از متداولترین روشها برای پراکندگی درمان آفات و بیماریها در کشاورزی است که این پهپادها شیوه های کشاورزی مدرن را متحول کردهاند.
در واقع سمپاشی در بعضی از مناطق یا به سختی انجام میشود یا مدت زمان زیادی طول میکشد.
درحالیکه امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی در تمام زمینههای زندگی بشر، بخش کشاورزی نیز از این پیشرفت بینصیب نمانده و با ورود تکنولوژی به این بخش، بعضی از عملیات زراعی آسان تر از گذشته شده است. این پهپادها به عنوان یک ابزار قابل اعتماد، هوشمندو بسیار کارآمد در بخش کشاورزی میباشند که دقت و کارایی بیسابقهایی را ارائه میدهند.
در این مقاله، می خواهیم به معرفی پهپاد سمپاش، انواع آن ،کاربردها و مزایای آن در حوزه کشاورزی بپردازیم.

پهپاد سمپاش چیست؟
پهپاد سمپاشی که به عنوان پهپاد کشاورزی یا پهپاد سمپاشی محصولات نیز شناخته می شود، یک پهپاد مستقل است که برای ارائه کاربردهای هدفمند مانند کودها، آفت کش ها و علف کش ها به محصولات یا مزارع طراحی شده است.
این پهپادها مجهز به فناوری های پیشرفته از جمله:
- سیستم موقعیتیابی جهانی GPS
- دوربینهای با وضوح بالا
- نرمافزار هوشمند
هستند که به آنها امکان میدهد به طور مستقل در منطقه تعیینشده حرکت کنند و اسپریهای دقیق را با نهایت دقت اعمال کنند.

مزایای سمپاشی با پهپاد
افزایش سرعت سمپاشی:سرعت سمپاشی با پهپاد نقش بسیار مهمی در مدیریت زمان و سهولت انجام کار دارد. این سرعت بالا به کشاورزان امکان میدهد تا در یک روز، کمتر زمان برای سمپاشی اراضی زیر کشت خود صرف کنند و به انجام دیگر فعالیتهای کشاورزی بپردازند.
با استفاده از پهپادها میتوان در مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه حدود یک هکتار از اراضی زیر کشت را سمپاشی کرد. این سرعت بالا باعث میشود که در یک روز کاری، کشاورزان بتوانند ۳۰ تا ۴۰ هکتار زمین را سمپاشی کنند.
در مقایسه با روش سمپاشی با تراکتور که در یک روز کاری تنها میتوان حداکثر ۱۰ تا ۱۵ هکتار زمین را سمپاشی کرد، استفاده از پهپادها به کشاورزان امکان میدهد تا با استفاده از زمان کمتر و با کارآمدی بیشتر، محصولات خود را تولید کنند.
کاهش مصرف سموم:استفاده از روش سمپاشی با پهپاد برای سموم دفع آفات نباتی، به دلیل قابلیت کاهش تا سقف ۳۰ درصد در مصرف سموم، اهمیت بسیار زیادی دارد. این کاهش در مصرف سموم نه تنها به کاهش هزینههای تولید محصولات کشاورزی کمک میکند، بلکه از لحاظ زیستمحیطی نیز مزایای قابل توجهی دارد.
کاهش مصرف آب:با توجه به کمبود آب در کشور، استفاده از روش سمپاشی با پهپاد میتواند به صرفهجویی در مصرف آب کمک کند. این روش با کاهش مصرف آب تا ۸۰ تا ۹۰ درصد، میتواند به کاهش تنش آبی و کمبود آب در کشور کمک کند. برای سمپاشی یک هکتار زمین با استفاده از تراکتور، به میزان ۲۰۰ تا ۴۰۰ لیتر آب نیاز میباشد. در حالیکه، با استفاده از پهپاد برای سمپاشی، فقط به میزان ۱۰ لیتر آب نیاز داریم تا یک هکتار زمین را سمپاشی کنیم.
دقت و یکنواختی سمپاشی:یکی دیگر از مزایای سمپاشی با پهپاد دقت و یکنواختی پاشیدن سم میباشد.پهپادها مجهز به سیستم هوشمند تشخیص موانع برای جلوگیری از برخورد با اشیا در دید کم و تنظیم ارتفاع بوده و در نتیجه، امکانات متنوعی را برای کشاورزان فراهم میکنند. به عنوان مثال، امکان استفاده از ظرفیت سمپاشی در شب نیز وجود دارد. این امکان به کشاورزان امکان میدهد تا در شب که باد کمتر است، سمپاشی را انجام دهند.
نرخ بهره وری بالا در شرایط مختلف:در شرایطی که به دلیل بارندگی زیاد زمین کشاورزی خیس و گلآلوده شود و امکان ورود تراکتور و ادوات سمپاشی به زمین کشاورزی عملاً ممکن نباشد، پهپادها میتوانند به این مزارع ورود کنند و سمپاشی را انجام دهند.
این ویژگی باعث میشود که پهپادها در شرایط محیطی مختلف و در مقابل مشکلات مختلف کشاورزی مانند خیسی زمین و شیبداری مزرعه، قابلیت استفاده داشته باشند. در زمینهای ناهموار و شیبدار که حرکت ادوات کشاورزی مشکل است، پهپادها میتوانند به عنوان یک راه حل موثر برای سمپاشی محصولات کشاورزی عمل کنند.
این روش به کشاورزان امکان میدهد تا با استفاده از تکنولوژی پیشرفته و بدون نیاز به حرکت فیزیکی ادوات کشاورزی در مزرعه، سمپاشی را انجام دهند.
عبور چرخهای ماشینآلات کشاورزی به مزرعه میتواند بخش عمدهای از محصول را در اثر لهیدگی و خوابیدگی از بین ببرد. بنابراین، عدم ورود ماشینآلات به مزرعه باعث جلوگیری از خوابیدگی و لهیدگی محصولات میشود و در طولاتی مدت باعث کمتر شدن تلفات و عملکرد بالاتر هنگام برداشت میشود.
کاهش نیروی انسانی:استفاده از پهپادها در سمپاشی محصولات کشاورزی میتواند به کاهش استفاده از نیروی انسانی و هزینههای مرتبط با این بخش کمک کند. با استفاده از پهپادها، کشاورزان نیاز به حضور فیزیکی و کار در مزرعه برای سمپاشی کاهش مییابد. این کاهش نیاز به نیروی انسانی میتواند به کاهش هزینههای مربوط به حقوق، هزینههای مرتبط با حمل و نقل سم و … کمک کند.
.

شرکت فضاکاو دارای 4 تیم پهپادی در حوزه کشاورزی میباشد که 8 استان نیمه غربی را تحت پوشش خود قرار داده است.
فرایند سمپاشی تیمهای پهپادی شرکت فضاکاو به شرح ذیل میباشد:
1- درخواست سمپاشی مزارع کشاورزی با پهپاد به دو صورت برای کاربران فراهم کرده است.
• ثبت نام و ورود به سامانه هوشمند پایش ماهوارهای و هوایی جوتیار
• تماس تلفنی از طریق شمارههای 38100501-083 الی 502 و شماره همراه…..
2- ثبت اراضی کشاورزی در سامانه و یا قراردادن موقعیت مکانی به صورت تلفنی
3- انتخاب نوع درخواست : شامل ارائه سه خدمت سمپاشی و محلولپاشی، تصویر برداری چندطیفی و نقشهبرداری هوایی با پهپاد
بعد از انتخاب نوع درخواست می توان در سامانه فاکتورهای مدنظر از جمله: مساحت زمین، تعداد قطعات، موقعیت مکانی و فاصله آن از شرکت، نوع محصول و سم، زمان سمپاشی و موانع موجود در زمین را در قسمتهای مربوطه وارد یا اینکه از طریق تماس در اختیار کارشناسان ما قرار دهید.
4- ارزیابی و پاسخ توسط کارشناسان:
زمانی که کاربر درخواست خود را ثبت و سفارش داد، کارشناسان ما درخواست را ارزیابی و بر اساس فاکتورهای وارده نزدیکترین تیم پهپادی را به محل اعزام و عملیات را انجام خواهند داد.
